יום ראשון, 24 בנובמבר 2013

מתכון לספינז' מרוקאי


בעוד מספר ימים יחול חג החנוכה. אכילת סופגניות היא אחת מסממני החג. ספינז' הוא סוג של סופגניה .
לטעמי, הספינז' (ספינג') טעים יותר מהסופגנייה הרגילה. ניסיתי מספר מתכונים של ספינז' המצויים ברשת, אך הספינז' המוצלח ביותר שהכנתי היה ע"פ מתכון שקיבלתי מהשכנה המרוקאית של אחותי. החלטתי לשתף אתכם במתכון.


והנה התוצאה : 






המתכון לספינז' : 

המצרכים :

 1 ק"ג קמח
 1 שמרית
 1 סוכר וניל
 1 ביצה
  חצי כוס סוכר
  רבע כוס שמן
  שלוש וחצי כוסות מים פושרים 
  שמן לטיגון.

אופן ההכנה :

מנפים את הקמח אל תוך קערה.
יוצרים גומה ומוסיפים את השמרית, סוכר וניל, ביצה אחת, חצי כוס סוכר ורבע כוס שמן. 
יוצקים בהדרגה שלוש וחצי כוסות מים פושרים אל תוך הקערה ולָשִים את הבצק תוך כדי יציקת המים.
הבצק יהיה דביק. כך הוא צריך להיות.

מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים במשך שעה. 
לאחר שעה לָשִים מעט את הבצק ומכסים לחצי שעה נוספת של התפחה.

מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה ורחבה. כשהשמן חם מנמיכים ללהבה בינונית.
מניחים ליד הסיר קערה עם מים לטבילת הידיים. טובלים את היד במים מידי פעם וקורצים חתיכה מהבצק, מותחים מעט ויוצרים חור במרכז חתיכת הבצק באמצעות האצבעות, מניחים בעדינות בתוך השמן.
כאשר צד אחד הופך זהוב הופכים לצד השני. לאחר שגם הצד השני מקבל צבע זהוב , מוציאים ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן.

ניתן לפזר על הספינז' : סוכר, אבקת סוכר , סירופ או דבש - על פי הטעם.


סירופ :

המצרכים לסירופ :
1 כוס מים.
2  כוסות סוכר
 מעט לימון
1 סוכר וניל

אופן ההכנה :
להרתיח על האש עד לקבלת סירופ בהיר.
לערבב כל הזמן עם כף עץ.


                                                                      בתיאבון וחג אורים שמח !




תגובה 1: